Dynamic är en linjeskönt, vackert flygplan som ger en underbar flygupplevelse! Det finns 2 Dynamic i klubben och SUF har ägt fler genom åren. Dynamic köptes in för första gången 2006 och klubben var i framkant med ett toppmodernt ultralätt flygplan. Sedan 2013 har den varit klubbens primära skolflyg och den är mycket uppskattad av eleverna.

WT9 Dynamic är ett toppmodernt högprestanda flygplan byggt av kolfiber, glasfiber och kevlar. Motorn är en Rotax 912 ULS med en effekt på 100 hk. Flygplanets marchhastighet är ca 120 kts och Vne är ca 160 kts.

Instrumenteringen är av typ glascockpit. Skärmen på befälhavarsidan är en Dynon D100 med höjdmätare, fartmätare, variometer, kula, g-mätare, gyrokompass, gyrohorisont, klocka samt tidtagare. Till höger sitter en Dynon D120 med, förutom normala motorinstrument, avgastemperatur, bränslemätare, bensinförbrukningsmätare (fuel flow med beräkning av kvarvarande tid samt förbrukning per timme), utvändig temperatur samt ingastryck. Det går att switcha instrumentering mellan de båda sidorna och även utnyttja split-screen funktion för annan fördelning av instrumenten. Våra Dynamic är dessutom utrustade med en flyttbar GPS – EKP IV, med 7” skärm baserad på Jeppesen databas, samt 2-axlig autopilot.


 

Handbok för EFIS

 

Handbok för EMS

 

Handbok för Avmap GPS

 

Autopilot