Jag och Thomas hade pratat om att göra en längre flygning tillsammans någon dag framöver och bokade upp en dag i juli. För att vara säkra på att få det mesta av dagen bokade vi från morgon till kväll. Planen var att flyga Frölunda-Gotland-Öland(Ölanda)- Hultsfred-Visingsö-Frölunda. Vi räknade med att ha ca 5 timmar i luften och att behöva tanka en gång för att kunna komma hem igen. 

Dagen innan kollade vi väder och diskuterade flygväg. Vädret skulle bli strålande så det var inte mycket att fundera över.Vi var väl ute ca 07:00 och kom iväg ca 7:45 efter att ha skickat färdplan. Resan till Visby gick utan problem och tog väl ca 1 timme och 15 min på FL65. Väl i Visby gick vi ner till city vilket tar ca 25 min och åt glass och tog en fika. Eftersom vi hade med oss en surfplatta kunde vi skicka färdplanen medan vi fikade. Sedan gick vi tillbaka till flygplanet och lyfte vidare mot Öland.


När vi kom fram till Öland valde vi att ta en lite sightseeing över Böda sand innan vi landade på Ölanda. Flygtiden var ca 40 min från Visby med en liten omväg. På marken ringde vi till en av klubbens medlemmar som lovat att komma och hjälpa oss att tanka. Efter bara 10 min dök han upp och vi hade ett trevligt samtal om utlandsflygning. Innan vi flög vidare mot Hultsfred han vi med en glass och lite vatten.I Hultsfred var det helt dött inte en kotte i sikte. Vi passade på att spana in några öppna hangarer innan vi drog vidare. Hultsfred har en bana på ca 2 KM så man har gott om bana. Innan vi flög vidare gjorde vi några studsar bara för att. När man passerade över Gränna och ser Visingsö i mitten av Vättern hade man en helt underbar utsikt. Det såg nästan overkligt ut. Jag tror knappt det blåste en sekundmeter när vi satte ner hjulen.  Visingsö flygfält är otroligt fint och jag rekommenderar alla att göra ett besök där. Nu var hungern enorm och efter lite om och men fick vi syn på att det finns cyklar att hyra för ynka 20 kr styck. cykelturen tog ca 30 min till närmaste restaurang där vi tillslut fick i oss riktigt god mat. De hade nästan kunna servera vad som helst och det hade varit gott ändå då hungern var enorm.Efter maten tog vi cykeln tillbaka och skickade ny färdplan till Frölunda. Resan tillbaka till Frölunda tog ca 1,5 timmar och landningstiden var ca 21:15. På väg hem satt jag och tänkte hur konstigt det kändes att man hunnit besöka så många olika platser på en och samma dag.

Total flygtid närmare 6 timmar på en och samma dag. HELT UNDERBART!

- Fredrik Andersson