Motorflygetsdag 2016

Den 28/8 var det Motorflygets Dag på Frölunda! Vi hade tur med vädret och många besökare! Det gjordes ca 20 "prova på" flygningar och all mat gick åt! Calle, Janne och Lasse fick ägna stora delar av dagen åt att demonstrera flygningens tjusning och Dario var som kedjad vid grillen men fick lite hjälp av Jimmys bror och hans fru!

Björn kom som vanligt från Muskö i sin Dynamic Speed och denna gång hade han med sin pappa som tog sitt flygcertifikat 1947! Snart 70 bakom spakarna!

Kotten kom i god stil med sin kompis Björn från Björnlanda (Fjärdhundra) som har en Cessna från 1946... tillika 70 år gammal! En annan gammal goding men trots allt en hel del yngre- det var YLS som nu är lagad och kunde flyga tillbaks till sin plats i sjöflyhamnen. Så nu är det dags för alla sjöflygare att passa på innan isen lägger sig...

Dagen avrundades med en landningstävling som Jimmy briljerade i och vann! Dario kom 2a. Alla gjorde ett bra jobb och hade roligt utöver att det var en bra erfarenhet att ha med sig.