Motorflygetsdag 2017

Den 26 augusti ordnades Motorflygetsdag på Frölunda. Vädret var perfekt och besökarna var många! Eventet pågick hela dagen till sent på eftermiddagen vilket var trevligt. Det var många prova-på flygningar och hamburgare och korv gick åt i stora mängder. Vi hade besök från Norge i Dynamics och av två (svenska) trikes. Landningstävligen vanns i år utav Fredrik Andersson och Keijo Hiltunen kom in som nr 2. Janne Friskman demonstrerade hur man landade på nollan vid en bedömningslandning. Dagens formation bestod utav Cubb- Håkan Ahlström, Skylane- Håkan Karlsson, Dynamic- Jimmy Rönnquist, Dynamic- Janne Friskman. Deltagande fotograf var Lize Edland.

Motorflygetsdag 2016

Den 28/8 var det Motorflygets Dag på Frölunda! Vi hade tur med vädret och många besökare! Det gjordes ca 20 "prova på" flygningar och all mat gick åt! Calle, Janne och Lasse fick ägna stora delar av dagen åt att demonstrera flygningens tjusning och Dario var som kedjad vid grillen men fick lite hjälp av Jimmys bror och hans fru!

Björn kom som vanligt från Muskö i sin Dynamic Speed och denna gång hade han med sin pappa som tog sitt flygcertifikat 1947! Snart 70 bakom spakarna!

Kotten kom i god stil med sin kompis Björn från Björnlanda (Fjärdhundra) som har en Cessna från 1946... tillika 70 år gammal! En annan gammal goding men trots allt en hel del yngre- det var YLS som nu är lagad och kunde flyga tillbaks till sin plats i sjöflyhamnen. Så nu är det dags för alla sjöflygare att passa på innan isen lägger sig...

Dagen avrundades med en landningstävling som Jimmy briljerade i och vann! Dario kom 2a. Alla gjorde ett bra jobb och hade roligt utöver att det var en bra erfarenhet att ha med sig.

MOTORFLYGETSDAG 29 Augusti 2015

Trots att det var blåsigt väder så var det varm och soligt och alla deltagare hade en trevlig dag! Utöver social samvaro, grillat och en trevlig dag så bjöds även de även på formationsflygning som underhållning.


Klubbmästar-Dario skötte som vanligt grillen och bjöd på både korv och hamburgare för dagen! Alltid like populärt.


Kanske inte den snyggaste klubbstugan i Sverige, men helt klart den bästa!Det är alltid lika socialt och trevligt vid SUFs tillställningar. Nya och gamla medlemmar möts upp och får chansen att umgås i lugn och ro tillsammans och med varandras familjer, djur och vänner. Nya ansikten är alltid välkomna och uppskattas!


Gustav visar sina föräldrar SE-VOF


Är man som barn inte flygintresserad (ännu) så kan man hitta på annat att göra på Frölunda.


Två vassa profiler.... Kongle och VODka


Två välkända profiler... Calle och Jimmy


Lite nytta förenas alltid med nöje


VPD i luften


Jimmy vid spakarna i formationsflygning


Calle och Katja


Janne och Calle i rote