Med ultralätta flygplan upplever Du flygglädje till rimliga priser
Det är dags nu! Du är på väg mot en av de största upplevelserna i livet. Skolningen börjar i dubbelkommando, men en vacker dag sitter du där, det är dags för din första ensamflygning. (Vi piloter kallar det E.K.) Det här är en av dagarna som du kommer minnas resten av livet. Dagen då du på egen hand gav dig av på en tur i lufthavet.

Vi lovar att utbilda dig till en säker pilot. Vi lovar också att du aldrig kommer att bli fullärd! En flygare lär sig hela livet. Våra teorilektioner innehåller vitt skilda ämnen som motorlära, flygregler, navigation, meteorologi och flygmedicin för att nämna några exempel.

 

Vi utbildar från start till färdigt UL-certifikat
Våra erfarna lärare gör dig till pilot i några av de modernaste flygmaskiner som finns. Utbildningen sker på Dynamic och på vår nya Skylane.

  • Teorikurser hålls i ändamålsenliga lokaler.
  • Segel- och motorsegelflygare (TMG) får tillgodoräkna sig flygtimmar i den praktiska utbildningen.
  • Har du minst PPL behöver du endast göra en typinflygning för att få UL-behörighet som bilaga till ditt certifikat
  • Första steget är att skaffa elevtillstånd och medicinskt intyg.
  • Vi utbildar också till UL-sjöbehörighet. Denna skolning omfattar 10 flygtimmar plus teori avslutad med skriftligt prov. Förkunskapskrav: minimum 30 flygtimmar "på land" efter certifikat, samt att man är väl förtrogen med aktuell flygplanstyp.
  • Kostnader för utbildning hittar du här

Skolan har en egen flygplats och sjöflyghamn, vackert belägen på Frölunda gård, Lennartsnäs ca 3,5 mil från Stockholm city, med trivsamt klubbhus och bra hangarer -- allt tillägnat UL-flygning -- vilket borgar för att Du ska nå bästa resultat.

 

ATT FLYGA ÄR ATT LEVAVÄLKOMMEN!

Anmälan/frågor:
Richard Dahlqvist 0702 61 68 11