Klubbnytt

 

17 maj flög Calle Berglund tur och retur Borglanda med dotter Amanda. På vägen besöktes Stegeborg, där Hamnkrogen frestade med Sveriges dyraste -- och godaste -- hamburgare: Så här lät det efter hemkomsten:

"Om Stegeborg.

1. Ta chansen och flyg dit när vädret är fint! Det måste vara ett av de tjusigaste ställena inom nära räckhåll att besöka med flygplan. Med Dynamic och lagom varvtal tar det en dryg timme, mindre om man får den sällsynta vindtypen medvind.
2. Banan på Stegeborg är vågig här och där. Taxa i lagom fart. När man taxar av banan till parkeringen får man se upp med valken precis i bankanten. Taxa av banan långsamt och diagonalt över valken.
Flyg väl och taxa försiktigt önskar flygchefen."

 

###

15 maj 2014: Vår nya Skylane landar på Frölunda vid åttatiden på kvällen efter att ha flugit genom Tyskland och över Östersjön från tillverkaren i Tjeckien. Nu väntar besiktningar, provflygningar och pappersarbete för att få denna nya flygplanstyp accepterad i Sverige.

###

2 maj 2014: Dagens tur med SE-VOD gick till Stegeborg med Johan Palmgren  vid min sida ombord och Björn Lindqvist i SE-VOK på höger flank, berättar Calle Berglund. Landning stråk 25 och parkering i formation. Promenad till Hamnkrogen 700 meter bort. Tack för god tur!

###

"Gotland, Visby 2014-04-27

Dario och jag tyckte att söndagen den 27:e april är en toppendag för en lunch i Visby. 09:00 bar det iväg med Vodkan och en timme senare tog vi mark på ESSV Visby. En promenad senare satt vi på glassbaren nere vid hamnen och njöt av solen. Efter lite strosande innanför ringmuren var det dags för en lunch sedan tillbaka till Vodkan och avgång mot Frölunda. Klarerade på 6000ft ända fram till fältet. En fantastisk och helt odramatisk liten utflykt i ett absolut strålande flygväder. /Sami"

 

###

Långfredagen 2014 styrde Dario Olle David mot sina gamla hemtrakter i Ljusdal. Drygt halvvägs mötte han dåligt väder och mellanlandade för att invänta bättre. Vädret kryade på sig över förväntan... Läs Darios egen berättelse!

###

Söndag 13 april 2014 vårdades flygplan, målades banmarkeringar, fejades på byggnader och käkades ärtsoppa på Frölunda, eftersom det var arbetsdag -- årets första. Dagen efter gjorde Flygchefen och Lize Edland en skön flygning över Bålsta med omgivningar, inklusive en sväng över vackra Yttergran till minne av Einar.

###

Lördag 12 april var Petter David i luften från bittida till sent med skol- och nöjesflygningar. Bland annat fick nye eleven Gustav Flygare en lektion av Janne Friskman. Jimmy Rönnqvist tog en sväng med start och landning på ESSN, möjliggjord av Johnny Pettersson, som flög planet dit och hem. En svenskregistrerad Ikarus C42 från Åland besökte Frölunda..

###

Far väl, Ludvig Ivar! Sista helgen i mars 2014 kom nye ägaren och hämtade Eurocuben som klubben köpte ny 2007 och flög 1747 timmar..

###

Klubbens Dynamic flyger normalt utan hjulkåpor när det är risk för snö och slask som kan få hjulen att frysa fast inne i kåporna. Den här vintern blev det inte mycket av den varan på Frölunda, men desto mer av lera, som sprätter upp under kropp och vingar och på stabilisator. Så nu åker hjulkåporna på, för att det ska bli mindre tvätta! Tänk bara på ett spola rent dem inuti när du kört i lera. Lera som får torka inne i kåporna är inte heller bra.

###

Janne F och Calle B från SUF tog båten till Mariehamn i veckoslutet 23-24 november 2013 för att ge våra flygande bröder och systrar där en gnuggning i Vinterflygning och Flygradiotelefoni. Mycket uppskattat!

###

H50P-möte på tema AroWeb och färdplaner hölls i klubbstugan 14 november. Åsa och Gustav från FPC var föredragande. Klubbmästaren hade tänt marschaller och dukat fram bullar, pepparkakor och glögg. Tjugotalet medlemmar tog för sig.

###

VOD loggade 2,6 timmar onsdag 13 november. Det blev landningar på Hällby och Håtunaholm privata flygfält, följt av ett varv runt Stockholm, avslutat med en sväng upp till 5000 ft för att kolla utsikten. Vid spakarna: Calle Berglund.

###

Katja och Calle tog Ludvig Ivar på en sväng till Hällefors på Alla Helgons Dag 2013 för att besöka bergslagsklubbens höstliga fly-in. Ditvägen gick inte precis spikrakt, eftersom det fanns en del väder att runda. Men både fram och tillbaka kom man och mycket trevligt var det att komma dit.

###

Det blev mycket fluget den fantastiska helgen 12-13 oktober 2013. På söndagen flög en rote Dynamic och en Eurocub från Frölunda till Hässlö för en fika i Västeråsarnas fina klubbstuga.

###

Brittsommarvärmen lockade till provlektioner första veckoslutet i oktober. Benjamin, 16 år, kanske byter skrivbordssimulatorn mot "the real thing" nästa år efter en lyckad tur i Petter David i intressant väder. En sväng över Stockholm var beställd. Den gick som brukligt på 2000 fot, med stan fläckvis i sikte genom 3-4/8 på 800 fot.

###

Första halvan av september månad 2013 bjöd på ovanligt mycket bra flygväder, vilket utnyttjades flitigt av SUF:are och andra som känner till vårt fält Bland annat såg LSAS till att Flygrevyn fick provköra kandidaten till titeln världens snabbaste UL -- Shark; vidare passade ballongflygveteranen K-G Silfverstolpe på att landa en passagerartur här -- vilket visade sig bli en av hans mindre lyckade nedkomster -- korgen välte när den tog mark, men som tur var utan personskador; veckan före tog Hasse och Sven VODka på en tur till Flygvapnets nedlagda övningsfält Moholm/Bällefors i Västergötland (inga problem med banlängden!); medan den planerade charmoffensiven mot segelflygarna på Långtora gav en handfull termiksniffare tillfälle att spaka Dynamic, som dom förr eller senare kommer hänga efter i bogsering, och lika många SUF:are att prova flygning utan motorbuller. Lärorikt och uppskattat i bägge läger. Bra jobbat, Anders Musikka, som sydde ihop evenemanget!

###

Alvaro Beaulieu har flugit upp för UL-certifikat med skolchef Janne Friskman som examinator.

###

I Trosa kunde man få prova att spinna med en Bulldog söndagen den 25 augusti 2013. Bland SUF:are som passade på var Alvaro och Andreas, som skolar UL på Frölunda och hann med det också denna händelserika flygdag.

###

Torsdag 22 augusti var det grillkväll på Frölunda, kombinerad med övning i formationsflygning. Björn Lindqvist kom med sin Olle Kalle, och flög för ovanlighets skull med det infällbara landningsstället ute, för att ge Petter David enkla märken att sikta in sig på, när klubbens plan flög som rotetvåa.

###.

FK-9 är redan beprövad som sjöflygplan. Pipistrel Virus är blixtrande snabb. Flygplansgruppen har nu testat alla fyra modellerna som står högst på klubbens önskelista över något nytt högvingat. En utvärdering kommer att lämnas till styrelsen inom kort.

###

Hans-Erik Ångström klarade sin uppflygning till UL-certifikat på måndagskvällen den 19 augusti 2013. Examinerade gjorde SUF skolchef Janne Friskman.

###

Fint väder och skön stämning på SUF grillkväll en onsdag i juli.

###

Första Dynamicen med infällbart landställ, som vägt in som  UL i Sverige,  ägs av SUF:aren Björn Lindqvist. Den är baserad på Muskö, men kommer säkert att visa sig på Frölunda då och då. Högre marschhastighet har föranlett modellnamnet Dynamic Speed. Lika viktig som fartvinsten är den sänkta bränsleförbrukning som det minskade luftmotståndet för med sig.

### 

En norskägd TL-3000 Sirius besökte Frölunda tillsammans med svenske agenten, som hör hemma i Skåne. Avsikten var att ge Flygplansgruppen möjlighet att provflyga. Det är en stor, stabil, och rymlig kärra, som kan vara något för klubben, om vi vill ha ett riktigt fint högvingat landflygplan. På sjön är den tyvärr inget för oss. Med flottörer väger den inte in som UL.

###

Jocke tog Petter David på en tur till Sundsvall i högsommarvärmen. Där träffade han familjen Norberg, som bjöds på Dynamic-flygning i utbyte mot provstart i segelplan. Far och söner Norberg driver Flygplansfabriken, där man utvecklar en amfibie för UL/LSA-klassen..

###

SUF fly-in 2013 blev en solig familjeföresällning utan trängsel annat än i grillkön.Vi fick se en städad uppvisning i avancerad flygning av en Extra, en prydlig rote med två Dynamic, diverse överflygningar av sköna veteraner på väg till och från Skå, och vi fick påhälsning av polishelikoptern. En av veteranflygarna hade hörsammat lockropet att den som mellanlandar på Frölunda får gratis mat: Stefan Sandberg kom ner i sin handstartade, härligt puttrande Klemm. Mest  långväga gäst var en Aerlony Skylane från Tjeckien, hitflugen för att ge Flygplansgruppen och andra intresserade tillfälle att provflyga, känna och klämma på en het kandidat till klubbens nästa högvingade maskin. Lusten att delta i vår traditionella landningstävling-mest-på-skoj blåste bort i den envisa sidvinden, så  klubben sparar en slant på att slippa gravera namnet på en vinnare 2013 och ställer siktet på 2014..

###

2 av klubbens plan åkte på nationaldagen ner till Stegeborgs fly-in och familjedag. Ett 30 tal plan, 2 gyrokopter och 2 helikoptrar dök upp denna fina dag. "Man fick hålla hårt i SE-VLI så den inte blåste bort när DC3an varvade upp för start mot Stockholm på det endast 800m långa fältet med 10 personer ombord", berättar Johan.

###.

 

"Grillkvällarna på Kjula i Eskilstuna varje torsdagskväll är som ett flygande museum. Ava-uppvisning med Safir i rote. Och en fantastisk tvåmotorig warbird som gjorde tryckare/lågflygningar över grillsällskapet så man fick gåshud. Väl värt ett besök. Mycket varmt mottagande och trevlig stämning", rapporterar Johan Palmgren, som var där tillsammans med ett stort gäng SUF:are i alla fyra klubbplanen + en PA-28 från SAS Flygklubb.

###

På arbetsdagen 25 maj 2013 firades den lyckade "make-overn" av klubbstugans interiör Alla som var där bjöds på Katjas hembakta jordgubbstårta och flygtillåtet bubbel. Sami, som drivit projektet, fick välförtjänt första biten.

###

Janne Friskman lät sin elev prova en inflygning till bana 30 på Bromma flygplats. Det är gratis, om man låter bli att landa! Johan Palmgren stod vid SAS Flygklubb och fotograferade.

###

21 april 2013 hade vi årets första arbetsdag på Frölunda, med flygplansvård som huvudsyssla. Alla fyra maskinerna putsades upp så att de glänste i vårsolen. Samtliga är nu försedda med brandsläckare i cockpit. Gräsklipparen togs ur vinteridet och fick en omgång med smörjkanna och fettspruta.

###

Håkan Karlsson  flög VODka till Backamo och Alingsås 5-6 april. Hemresan gick på FL95, för att slippa den kraftiga termiken som skapades av det vackra vädret. I närheten av Katrineholm åkte kameran fram för att föreviga utsikten över is- och snötäckta Hjälmaren. Tillbaka på Frölunda fanns bränsle för ytterligare ett par timmars flygning kvar i tankarna -- utan att något fyllts på under resan.

###.

Rättviks Flygklubb, som inte har varken flygplan eller flygfält, har ordnat is-flyin på Siljan i över 30 år. I år hade man tur med vädret och fick besök av 80 flygplan under två dagar, 9-10 mars 2013. Olle David och Petter David var där på lördagen, rattade av Jesper och Calle och co-pilotade av deras söner. På isen fick de en pratstund med Rättviksklubbens kassör, Gunnar Sold. Kolla också länken http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/arets-lyft-for-flygklubben-utan-flygfalt

###

Äntligen flygväder! Söndag 24 februari blev en kanondag med strålande sol, gnistrande vit snö och svag vind. Efter två smöråk i Petter David och Olle David bytte Håkan A skala och tog sig en sväng modellflyg på isen framför Kungsängen. Då hörs ett bekant surr i luftrummet över Lennartsnäs och kort därpå passerar klubbens två Dynamic i tät formation mot Bryggan. Snyggt!

###

Söndag 20 januari började för Frölundas del i strålande sol och slutade i en lätt snöby. Flera SUF:are passade på att flyga. Olle David togs på en tur till Avesta. Petter David var en sväng till Gnesta, och fick sällskap tillbaka av Barkarbygängets hembyggda Avid, SE-VOU.

###

Tre SUF-plan flög till Västerås för fika med våfflor lördagen den 12 januari 2013: Jesper & Johan P i VAY, Jan-Eric & Richard i VLI, Jimmy & Katja i VOD. Cubbarna fortsatte till Vängsö för en titt på segelflygarnas vinterfixande, och mer fika, nu medhavt och serverat på motorhuven. Lokala skurar snö observerades på vägen, helt enligt Arlanda-meteorologens förutsägelser. "Bara att åka runt", meddelar Jesper.

###.

Ordföranden gjorde en snabbis t o r. Tjeckien för att hämta en ny flottör till Ludvig Sigurd: "Jag körde fram och tillbaka med en natts boende i Berlin. Flottören kändes gigantisk, men då den inte väger någonting och är aerodynamisk så var det inget problem alls med att ha den på taket"

På hemmabanan  var det nästan barmark några dar på nyåret 2013. Det utnyttjades flitigt för flygning i den mån vädret tillät.

 

###

Jimmy Rönnqvist vann landningstävlingen på SUF fly-in 2012 och mottog vandringspriset av tävlingsledaren Janne Friskman, flankerad av övriga tävlingsdeltagare.

###

"Kolla vår gamla Yulle, still going strong", hälsar Eyolf och Bjarne från Åland med bildbevis. SE-YUL ägdes först av ett gäng medlemmar som drog igång sjöflyget i Swedish Ultraflyers. Såldes sedan till Åland för att ge plats åt första klubbägda sjökärran SE-YVV.

###

SUF fly-in 2012 gynnades av lokalt bra väder. Men att ta sig långväga till och från bjöd på utmaningar. De som vågade fick i alla fall lön för mödan. God stämning. Gott käk. Mycket att titta på. Framförallt Jacob Holländers potenta flygshow i två akter. Helläckert. Helrökigt! Följande vecka bjöd på omväxlande flygväder, som gav upphov till en skön motljusbild på Petter David , att klicka fram via sista tumnageln i bildserien intill denna textruta

###

Jimmy och Johan i Petter David och Richard med icke flygande kompis i Olle David besökte Visby lördagen den 28 juli 2012. En avstickare till stranden bättrade på besättningarnas solbränna.

###

20 juni 2012 sjösatte SUF-medlemmen Calle Paulsson sin CH 701 hemma i Krägga. Premiärturen i hemmavattnen Ekolsund, Norra Björkfjärden, Skofjärden och faren kring idylliska Biskops Arnö bekräftade att Calle riggat rätt. Planet var om möjligt mer lättstartat och -landat än en Eurocub på flottörer. Åtminstone i smult vatten och bleke..

###

SE-YLO har numera sin hemmabas på Muskö hos ägaren och SUF-medlemmen Björn Lindqvist. En onsdagskväll i juni flög klubbens två Dynamic dit för att hälsa på. Ludvig Olle mötte upp över Häringe slott och eskorterade sista biten. Björns 7 veckor gamla dotter Mia övervakade samtliga landningar från bakluckan på bilen. Storasyster Saga räknade in gästerna på parkeringen.

###

Richard, Jimmy, Thomas och Micke L flög två Dynamic till Skavsta 30 maj för ett studiebesök på Kustbevakningen. De fick en ingående presentation av flygverksamheten, som anses vara i världsklass, och fick skärskåda vad som sägs vara den bästa utrustningen i branschen ombord på ett av planen, en Dash-8 Q300.

###

26-27 maj är arbetsdagar på Frölunda. Det finns massor att göra. Först och främst byta panel på klubbstuga och hangaren närmast gården. Många ryckte in med kofot och hammare första dagen. Arbetsledningen hoppas på ännu fler som vill spika och fixa dag två. På flight-line kunde bland annat tre franska Dynamic på genomresa beskådas..

###

Vecka 21, 2012, är VODka på resa i österled med Anders Musikka som befälhavare. Dag 1 gick rutten till Helsingfors och Dag 2 till Kuressaare i Estland. Färden gick sedan vidare söderut till Riga. Veckan före stod klubben värd för KSAK's Regionmöte Öst.

###

Hur mycket bullrar våra plan över folk som söker stillheten i Frölunda naturreservat egentligen? Betydligt mindre än människorna själva när de pratar med varandra i skogen, eller kör bil på vägen till parkeringsplatsen, konstaterades vid en ljudmätning. Niclas stod på marken med mätutrustning och Thomas flög Ludvig Ivar i våra normala trafikvarv.

###

Jimmy R och Calle B tog en sväng till ESSA Stockholm-Arlanda med Petter David i slutet av april. Ny Merca mötte på plattan. VIP-tur upp i Tornet. Det var bara Röda Mattan som fattades...

###

Trots snögloppet den 14 april 2012: Yusse rullade ut med ny motor och provflögs. Återstår endast små justeringar innan den är i trafik. Ludvig Sigurd fick planenligt på tofflorna, men före sjösättning krävs reparation av dukskada.

###

Klubbens plan loggade 110 timmar under mars månad 2012. Inte dåligt, med tanke på väder och tjällossning!

###

Sami Lehvonen, Jimmy Rönnqvist och Björn Lindqvist gick 3-dagars mekkursen på Hässlögymnasiet i Västerås vecka 11/2012, och kom hem spränglärda: ”Kursen blandade teori och praktik på ett mycket bra sätt. Bara att lära sig att hantera manualerna var ett mindre berg att bestiga;-). Lokalerna var super och hade till och med värmegolv! Ett stort plus var att lärarna inte var låsta till en agenda utan tillät oss att riva mer i motorn än de planerat. Vi ville plocka bort topp, cylinder och kolv och det var inga problem även om det låg utanför schemat. Vi alla tre känner att kursen gav väldigt mycket.”

###

Veckoslutet 17-18 mars visade Frölunda-fältet tecken på att börja torka upp. Navid tog en Dynamic-sväng med kvinnlig fägring, medan barnen Berglund och Peyron höll ställningarna på marken..

###

Söndag 4 mars sa TAF för ESSA och ESSB FZFG. Då ser det ut så här på flygplan som står ute på Frölunda.

###

Till veckoslutet 11-12 februari var installationen av autopilot i Petter David klar, så nu har klubben två Dynamic i trafik med denna bekvämlighet ombord. Medlemmar uppmanas att snarast gå "autopilotkursen", för att kunna utnyttja finesserna!

###

15 flygtimmar skrapades ihop av tio medlemmar med klubbens plan den soliga söndagen 29 januari 2012. Snudd på rekord. På marken slet Janne med snöslungan för att få bort de sista vallarna mellan bana 16/34 och tankanläggningen.

###i

Årets första solo! Maria Backlund från Åland gjorde sin första EK-flygning på Frölunda lördag 5 januari 2012.

###

"Vi drar till stan och köper julklappar på Bromma Blocks", föreslog Jimmy från Tyresö. Katja från Bålsta tyckte det var en kul idé. Onsdag den 14  december 2011 möttes de på Frölunda för att flyga till Bromma i strålande sol och frisk vind. Chauffören som körde dem från klubbparkeringen till ankomsthallen trodde inte sina öron när han fick höra deras ärende...

###

Åse Kristoffersson valde Frölunda för att komplettera sitt PPL med UL-behörighet. Den andra söndagen i advent examinerades hon av  Einar Edland.

###

Vindstruten som sattes upp i september var felsydd, så den 20 november var det dags att byta till den nya som tillverkaren skickat istället. Senare samma dag röstade en extra föreningsstämma för att ge klubbstyrelsen i uppdrag att köpa SE-VOD, en varsamt begagnad Dynamic med autopilot och räddningsskärm.

###

Pontus Erlandsson erövrade sitt UL-cert på dagen 379 år efter att en viss svensk kung, som med tiden blivit tämligen fet, dog på ett dimmigt slagfält i norra Tyskland. Frölunda var nästan lika dimmigt den 6 november 2011, säkert lika lerigt, men cert-tårtan Pontus bjöd till fikat förlät allt.

###

"Den 25 oktober 2011 lastade jag Ludvig Sigurd med en hink ved och flög ut till Träskö-Storö i Skärgården för att basta och bada i Skärgårdsstiftelsens allmänna bastu. Det var cirka 8 grader i luften och 6 grader i vattnet. Men efter en stund i den vedeldade bastun var det skönt att hoppa i. Det blev en perfekt höstkväll! Ps. Träskö-Storö ligger inom naturreservatet Hjälmö-Lådna med förbud att landa med luftfarkost, så landa utanför reservatet och taxa in. Ds".

###

Certifikaten har duggat tätt i höst! Här gratuleras Martin Edvardsson till godkänd uppflygning av Skolchefen.

###

Micke Jonsson och Richard Dahlqvist tog Ludvig Ivar på en semestertur i södra Sverige. Du kan läsa om deras äventyr genom att klicka på bilden här till höger.

###

Söndag 18 september bytte vi den trasiga vindstruten på Frölunda mot en ny. Tack, ni som ställde upp och fick jobbet gjort!

###

Kräftstjärtsvängen i Siljansnäs, andra helgen i augusti, är en utflykt som rekommenderas varmt. Dom har nästan alltid tur med vädret, så även i år. Petter David flög dit och vimlade bland långt över hundra andra plan.

###

Vi kunde haft bättre tur med vädret på vårt fly-in den 20 augusti 2011. Som det nu blev fick både den avancerade flyguppvisningen med europamästaren Daniel Ryfa och vår rafflande landningstävling om fint vandringspris strykas från programmet. Kvar blev några publikfriande svängar med Eurocub och Dynamic under det låga överkastet. Nästa år kan det bara bli bättre!.

###

Hasse och Jimmy flög Petter David till Finland 14-17 juli 2011. Målet var Jämijärvi fly-in. "Vädret var si och så, men fint både dit och hem. Hemresan tog 2:10", berättar Hasse.

###

Sydeuropéer ska prompt flyga till Nordkap. I början av juli 2011 var det ett gäng portugiser i välutrustade Dynamic-flygplan som mellanlandade på Frölunda på resa mellan Europas sydligaste och nordligaste uddar. Ett av planen hade problem med det infällbara landningsstället, som de fick hjälp med av klubbens kunniga tekniker. Riksnavigeringen körs av allt fler medlemmar. Senaste banan sattes ihop av Jesper Grannas under rubriken 'Broar' och flögs av bland andra Micke Löfgren och Jörgen Evang.

###

Utbildningen i formationsflyg, som genomfördes andra halvan av maj 2011 på Frölunda, blev stor succé. Många SUF:are kan nu säkert hantera flygning på en vingbredds avstånd från sin förbandskompis. Med allt vad det innebär av noggrann planering, strikta rutiner, hundraprocentig koncentration på uppgiften och precisionslygning. Jesper, Jimmy, Mikael, Richard och Thomas valde en fin kväll i juni att praktisera vad de lärt.

###.

Frölunda  var vändpunkt för 11 tyska flygplan på Skandinavien-eskader i pingsthelgen 2011. Efter tankning vände de söderut igen, för att flyga till fem olika hemmaklubbar via Höganäs i Skåne. Det är kul när det rör sig på fältet!

###

Johan Litens firade Första Maj 2011 med en gryningsräd i Petter David till Borlänge med brorsan som passagerare enkel väg: "Dynamicen är verkligen ett helt fantastiskt reseflygplan. Låg på FL75 högt ovan turbulensen där det är helt underbart att susa fram i 120 knop. Makalöst att resa Fridhemsplan-Borlänge-Fridhemsplan på3 tim 40 min helt utan stress eller besvär". Veckan efter påsk hölls ett H50P-möte i klubben med proffsig demonstration av diverse nöd- och räddningsutrustning som man kan ha med sig/på sig, för att vara i en bättre sits om det som inte får hända när man flyger ändå händer. I Påskveckan var Ludvig Sigurd ute på litet fotospaning med bekanta till ordföranden som ville kolla in skärgådsställen till salu.

###:

Petter David flög ESVF-ESNK-ESNL-ESNX-ESNM-ESVS-ESVF på tre dagar i mitten av april 2011 med Anders Musikka vid rodren. Kompisen höll i kameran. Här några smakprov på vad linsen fångade. Reseberättelse med mer bilder och video utlovas.

###

På klubbens årsstämma 24 mars 2011 tilldelades Janne Friskman en fin utmärkelse: KSAK's flygsäkerhetsstipendium till Olle Löwgrens minne, som förutom evig ära medför ett fint diplom och 8000 kronor. Vårt flygande så här i tjällossningstider är en smutsig historia. Men har du tur och får ett plan med stänkskärmar över hjulen blir det litet mindre att tvätta!

###

Jimmy och Johan hade högtflygande planer för söndagen 20 mars 2011: att titta ned på Stockholm med omnejd från FL100. Stockholm kontroll gav klarering till FL75, där Ludvig Sigurd vektorerades runt på schysst sight-seeing. Samma strålande vårvinterdag tog Anders och Niklas Viktor Viktor på en tur till Kalmar.

###.

Andreas Nordström och Niklas Agevik från årets UL-kurs långnavigerade lördagen den 12 mars 2011. Andreas körde tur och retur Rättvik i Viktor Viktor. Niklas flög triangeln Frölunda-Gnesta-Köping i Ludvig Sigurd.

###

Det har varit mycket jobb med snö för mycket litet flyga den här vintern. Men för de största entusiasterna är inga hinder för stora för att nå målet. Sami Lehvonen har tagit varje tillfälle till skolning och nådde milstolpen första EK lördag 23 januari 2011. Grattis! Vid årsskiftet kom äventyrstidningen ut där Jesper Grannas visar upp fru och barn tillsammans med Petter David under rubriken "Flyger högst". Fin reklam!

###